Stappenplan verduurzamen woning

Energieloket Zoetermeer helpt bij het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van de woning. Op deze pagina staat stappenplan voor het verduurzamen van je woning.

Ondanks dat er nog geen duidelijkheid is wat de toekomst ons gaat brengen qua duurzame energie infrastructuur, zijn er genoeg maatregelen die je nu al kunt treffen om je woning hierop voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van hoogwaardige isolatie, inductie koken, je verwarmingssysteem geschikt maken om te verwarmen met lage temperatuur en natuurlijk het zelfstandig opwekken van duurzame energie. Op deze pagina vind je meer informatie.

Naar de woningplanner

Bekijk hier welke maatregelen je kunt nemen

Energie besparen kan simpel zijn, zonder dat je eerst veel geld moet investeren. De verwarming lager zetten, een waterbesparende douchekop installeren, ledlampen monteren en naden en kieren dichten: het is vaak een kleine moeite. Alles bij elkaar scheelt het aanzienlijk op je energierekening.
Kijk hier voor alle tips en kleine maatregelen. 

Isoleer je woning om zo veel mogelijk energie te besparen.

Lees alles over muurisolatie

Lees alles over dakisolatie

Lees alles over vloerisolatie

 

Je woning genoeg ventileren is erg belangrijk om schimmel tegen te gaan en om te zorgen voor genoeg frisse, gezonde lucht in huis. Met goede, energiezuinige ventilatie heb je dit snel voor elkaar. En, je woning is nog een stap verder klaar om van het gas af te gaan.

Meer informatie over ventilatie

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van jouw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk.

Lees meer over zonnepanelen

Heb je al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen en koelen van jouw huis en water? En is jouw huis goed geïsoleerd? Dan kan een warmtepomp de volgende stap zijn op weg naar aardgasvrij.

Leer meer over warmtepompen