Start een initiatief

Samen verduurzamen is sneller, makkelijker, leuker en vaak voordeliger! Je inspireert elkaar maakt gebruikt van elkaars kennis en ervaring, en draagt het proces samen. Wil je een duurzaam (buurt)initiatief starten? Op deze pagina vind je alles over de subsidie Handen Ineen én de gratis begeleiding voor startende initiatieven!

Samen met je buren verduurzamen?

Wil je een initiatief opzetten om samen met je buren energie te besparen, zonne-energie op te wekken of van het aardgas af te gaan? Vraag dan de subsidie Handen Ineen aan! Hiermee kan je de onderzoeks-, advies- en proceskosten van je project betalen.

Meer over de subsidie Handen Ineen

Waar begin je?

Verduurzaam je liever samen? Goed nieuws: je hoéft het niet alleen te doen – zowel het verduurzamen, als je buren enthousiasmeren. Tineke Mook en Renate Foeken van de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) coachen je bij het opzetten van een duurzaam initiatief. Al in 6 verschillende buurten brachten zij mensen bij elkaar. En dát is handig, want samen verduurzamen is sneller, makkelijker, leuker en vaak voordeliger! Lees snel hoe hun gratis begeleiding eruit ziet.

Deze initiatieven gingen je voor!

Benieuwd welke bewonersinitiatieven al gestart zijn in Zoetermeer? Hier vind je enkele voorbeelden!

Laat je inspireren