Ventilatie

Gezonde lucht in huis is voor iedereen belangrijk. Je voorkomt er vochtproblemen en gezondheidsklachten mee. Vuile lucht moet het huis uit en schone, frisse lucht moet erin. Zeker bij een goed geïsoleerde woning.

Natuurlijke ventilatie 

Het openzetten van de ramen is de makkelijkste manier om te ventileren. De meeste woningen zijn voorzien van klepramen en roosters bij de ramen. In de winter heeft men vaak de neiging alles dicht te willen gooien omdat er koude lucht binnen komt. Hierdoor wordt de lucht vochtiger binnen en moet je juist meer stoken om het warm te krijgen. Droge koude lucht (van buiten) warmt namelijk veel sneller op dan vochtige lucht. Zorg daarom ook in de winter voor voldoende ventilatie.

Mechanische ventilatie 

Wil je echt heel goed ventileren dan is mechanische ventilatie de oplossing. Een mechanisch systeem signaleert het CO2 en het vochtgehalte in de lucht. Mechanische ventilatie is vooral belangrijk in de keuken of in de badkamer waar het extra vochtig is. In de woonkamer wil je in de winter geen raam open zetten, maar wil je wel gezonde lucht. Dan biedt een ventilatiesysteem met Warmte-terug-Win-installatie (WTW) uitkomst. Het WTW systeem zuigt de ‘vieze’ lucht af en gebruikt de warmte van die lucht om de gezonde buitenlucht te verwarmen, voordat de buitenlucht de woonkamer wordt ingeblazen. Zo heb je toch gezonde lucht zonder dat je last hebt van kou.

Ook slim:

HR++

Dakisolatie

vloerisolatie

Muurisolatie

 

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mijn voucher verzilveren?

U kunt uw voucher verzilveren tot en met 30 augustus 2021, mits er nog budget beschikbaar is. Het is een op=op actie.

Hoe gaat het bedrijf te werk? (m.b.t. Corona)

Download de Brochure om de maatregelen t.a.v. Covid-19 te lezen. Twijfelt u over uw veiligheid? Geef dit dan aan zodra het bedrijf contact met u opneemt, vaak kan een eerste afspraak online of telefonisch plaatsvinden.

Zit ik ergens aan vast bij deelname?

Door u aan te melden op deze pagina bent u niet verplicht tot het aanschaffen van de maatregelen. Wel vragen we u een weloverwogen keuze te maken alvorens u uw aanmelding doorstuurt, u doet namelijk een directe offerte-aanvraag. Twijfelt u welke maatregel bij uw woning past? Maak dan eerst een woningplan op zoetermeer.mijnwoningplan.nl/woningscan of neem contact op met het Energieloket. U zit pas ergens aan vast wanneer u de eindofferte tekent.

Hoe werken subsidies?

Aanspraak maken op subsidie gaat altijd na het plaatsen van de maatregelen in of aan uw woning. Installaties en isolatiemaatregelen vallen onder de ISDE subside, in 2021 wordt deze verlengd en zal ook de isolatiemaatregelen onder deze subsidie vallen. U vindt alle info op rvo.nl of op https://energieloketzoetermeer.nl/financiering-en-subsidies/ Let op dat u altijd minimaal 2 maatregelen moet laten uitvoeren om aanspraak te maken op subsidie

Let op! Het is belangrijk dat u documentatie aanlevert wanneer u aanspraak maakt op subsidie. Maak foto’s van de volgende documenten: 1. Bewijs van aanschaf 2. Bewijs van betaling 3. Bewijs van installatie door de installateur. Meer info vindt u hier: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/particulieren/aanvragen

Hoe werkt de btw-teruggave voor zonnepanelen?

U kunt de btw van uw zonnepanelen terug vragen bij de Belastingdienst. Het bedrijf in deze inkoopactie kan u daarbij helpen. Of u kunt contact opnemen met het Energieloket.