Ventilatie

Gezonde lucht in huis is voor iedereen belangrijk. Je voorkomt er vochtproblemen en gezondheidsklachten mee. Vuile lucht moet het huis uit en schone, frisse lucht moet erin. Zeker bij een goed geïsoleerde woning.

Natuurlijke ventilatie 

Het openzetten van de ramen is de makkelijkste manier om te ventileren. De meeste woningen zijn voorzien van klepramen en roosters bij de ramen. In de winter heeft men vaak de neiging alles dicht te willen gooien omdat er koude lucht binnen komt. Hierdoor wordt de lucht vochtiger binnen en moet je juist meer stoken om het warm te krijgen. Droge koude lucht (van buiten) warmt namelijk veel sneller op dan vochtige lucht. Zorg daarom ook in de winter voor voldoende ventilatie.

Mechanische ventilatie 

Wil je echt heel goed ventileren dan is mechanische ventilatie de oplossing. Een mechanisch systeem signaleert het CO2 en het vochtgehalte in de lucht. Mechanische ventilatie is vooral belangrijk in de keuken of in de badkamer waar het extra vochtig is. In de woonkamer wil je in de winter geen raam open zetten, maar wil je wel gezonde lucht. Dan biedt een ventilatiesysteem met Warmte-terug-Win-installatie (WTW) uitkomst. Het WTW systeem zuigt de ‘vieze’ lucht af en gebruikt de warmte van die lucht om de gezonde buitenlucht te verwarmen, voordat de buitenlucht de woonkamer wordt ingeblazen. Zo heb je toch gezonde lucht zonder dat je last hebt van kou.

Ook slim:

HR++

Dakisolatie

vloerisolatie

Muurisolatie

 

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag

De snelste en makkelijkste optie is als u een mail stuurt naar [email protected]
U ontvangt dan reactie per mail of telefonisch (vermeld in dat geval ook uw telefoonnummer).

Wilt u meer tips over energie besparen?

Kijk onder het tabblad ‘huurders’ voor meer tips om uw woning energiezuiniger te maken. Elke stap die u zet is er een.

Waarom krijgen inwoners met een koopwoningen geen brief?

In het voorjaar van 2021 zijn we een actie gestart voor woningeigenaren. Deze actie is inmiddels afgelopen. In het najaar starten we nu de bespaaractie voor huurders.

Waarom is deze actie?

De gemeente heeft voor deze actie een subsidie ontvangen van het Rijk. Hier zijn dus voorwaarden aan verbonden. De kern van de regeling is: inwoners informeren en stimuleren om stappen te nemen met betrekking energiebesparing.

Kan ik mijn voucher bij meerdere winkels besteden?

Nee, u moet uw brief inleveren bij de winkel waar u iets uitzoekt. U kunt uw brief dus bij één winkel besteden.