Piëzo | Eenvoudig energie besparen online

Ambachtenwerkplaats - Stichting Piëzo, Teldersrode, Zoetermeer, Nederland

Simpel energie besparen in je huis, omdat het urgent is. Dit is de inhoud van de online workshops Energie besparen Stap voor stap. Stichting Piëzo helpt mensen te participeren in onze samenleving. Zo ontplooien we ook juist activiteiten die duurzaam zijn en iedereen iets kunnen opleveren.

Wil jij ook weten wat er in jouw huis nodig is om (extra) energie te besparen?

Doe mee en krijg tips van mensen die alles weten van besparen op energie.

De focus ligt op energiebesparing in huis. Elke ruimte wordt besproken en zo leer je wat je kunt doen om minder energie te verbruiken. In een uurtje ben je bijgepraat over slimme maatregelen die geld en comfort opleveren. Meer informatie: [email protected].

Wil je zelf een workshop ‘energie besparen’? Nodig jouw buren en vrienden uit en vraag een bijeenkomst aan bij Piëzo via (079) 888 55 50 of [email protected].

Informatiepunt Energie
Om de week kun je in de bibliotheek (Forum) advies krijgen over besparen op energie. Je bent welkom op zaterdagen tussen 10:00 en 12:00 uur. Het heet informatiepunt Energie en Stichting Piëzo en de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) doen dit samen. Aanmelden hoeft niet. Iedereen is welkom.

Tips van Piëzo

Onderstaande documenten over kleine bespaarmaatregelen zijn door Stichting Piëzo ontwikkeld:

Besparen op electriciteit
Besparen op gas
Flyer Energiebesparing

Consulent Duurzaam bij Piëzo, iets voor jou?
Het belang om met elkaar nog meer te letten op hoe we zo energiezuinig mogelijk kunnen leven is groter dan ooit. Lijkt het jou leuk om hieraan jouw steentje bij te dragen? Meld je dan aan als  vrijwilliger consulent duurzaam bij stichting Piëzo en help anderen om op eenvoudige wijze energie te besparen.

Een consulent duurzaam geeft presentaties aan andere mensen. Dat betekent dat je andere mensen vertelt wat ze kunnen doen om energie te besparen. (je krijgt hiervoor een korte opleiding). Als we presenteren dan doen we dat met twee consulenten. Ook ga je soms bij mensen thuis kijken wat ze kunnen doen om energie te besparen.

De consulenten duurzaam van Piëzo komen een aantal keer per jaar bij elkaar voor overleg. Tijdens dat overleg praten we over de nieuwste manieren om energie te besparen. Je leert er nieuwe dingen bij. We presenteren ook voor elkaar. Tijdens die presentaties praat je over nieuwe onderwerpen. Je kan ook deelnemen aan overleggen met andere Zoetermeerse organisaties. We praten met die organisaties over duurzaamheid.

De consulenten duurzaam gaan soms naar evenementen. We geven daar korte presentaties aan de aanwezige mensen met handige tips om thuis eenvoudig energie te besparen. Aanmelden kan via [email protected].

Zo komen we ook bij u thuis, online via een webinar-workshop, helemaal gratis!

Interesse? Meld je aan via [email protected]

Over dit lokale initiatief

Online workshop energie besparen
Piëzo | Eenvoudig energie besparen online