Piëzo | Eenvoudig energie besparen online

Ambachtenwerkplaats - Stichting Piëzo, Teldersrode, Zoetermeer, Nederland

Simpel energie besparen in je huis, omdat het urgent is. Dit is de inhoud van de online workshops Energie besparen Stap voor stap. In januari van 2021 is het team van energieconsulenten van stichting Piëzo hiermee gestart. Omdat op locatie een informatie-avond, ochtend of middag door corona niet mogelijk is. Stichting Piëzo helpt mensen te participeren in onze samenleving. Zo ontplooien we ook juist activiteiten die duurzaam zijn en iedereen iets kunnen opleveren.

Wil jij ook weten wat er in jouw huis nodig is om (extra) energie te besparen?
Tijdens de online bijeenkomst ‘energie besparen, stap voor stap’ maak je samen met ervaren energieconsulenten een virtuele rondgang langs eenvoudige energiebesparende tips. De focus ligt op energiebesparing in huis. Elke ruimte wordt besproken en zo kom je erachter wat je kunt doen om minder energie te verbruiken. In een uurtje ben je bijgepraat over slimme maatregelen die geld en comfort opleveren.

Doe je mee met de online workshop? Je bent van harte welkom op één van onze volgende bijeenkomsten: dinsdag 16 maart én dinsdag 6 april (19.30 uur tot 20.30 uur), woensdag 24 maart én woensdag 14 april (10.00 uur tot 11.00 uur).

Deelnemen aan de bijeenkomst is gratis. Na aanmelding ontvang je een link via de e-mail. Aanmelden kan via deze link: https://stichting-piezo.webinargeek.com/energie-besparen-stap-voor-stap.
Neem voor meer informatie contact op met Simone Langeveld via 06 36573257 of [email protected].

Zelf geïnteresseerd in het geven van een bijeenkomst ‘energie besparen’? Nodig jouw buren en vrienden uit en vraag een digitale bijeenkomst aan bij Piëzo via 06 36573257 of [email protected].

 

Energieconsulent bij Piëzo, iets voor jou?

De urgentie om met elkaar nog meer te letten op hoe we zo energiezuinig mogelijk kunnen leven is hoger dan ooit. Lijkt het jou leuk om hieraan jouw steentje bij te dragen? Meld je dan voor de vrijwilligersfunctie energieconsulent bij stichting Piëzo en help anderen om op een simpele manier energie te besparen.

Een energieconsulent geeft presentaties aan andere mensen. Dat betekent dat je andere mensen vertelt wat ze kunnen doen om energie te besparen. (je krijgt hiervoor een kort opleidingstraject). Als we presenteren dan doen we dat met twee mensen. Ook ga je bij mensen thuis kijken wat ze kunnen doen om energie te besparen. Dit noemen we een energiescan. Na de eerste presentatie krijg je een certificaat.

Energieconsulenten komen ook een aantal keer per jaar bij elkaar. Dit noemen we een overleg. Tijdens dat overleg praten we over de nieuwste manieren om energie te besparen. Je leert er dan veel nieuwe dingen bij. We presenteren ook voor elkaar. Tijdens die presentaties praat je over nieuwe onderwerpen. Ook herhalen we wat je al geleerd hebt. Je gaat ook deelnemen aan overleggen met andere Zoetermeerse organisaties. We praten met de organisaties over duurzaamheid.

De energieconsulenten gaan soms ook naar evenementen. We geven daar korte presentaties aan de aanwezige mensen met handige tips om thuis simpel energie te besparen.

Zo komen we ook bij u thuis, online via een webinar-workshop, helemaal gratis!

Interesse? Meld je aan via [email protected]

Over dit lokale initiatief

Online workshop energie besparen
Piëzo | Eenvoudig energie besparen online