Voor alle huurders een energie-bespaarpakket

Zoetermeer, 16 februari 2022 – Zoetermeerders met een huurwoning ontvangen in de aankomende periode een bespaarpakket met diverse ledlampen. De eerste bezorgingen vonden vandaag plaats in Meerzicht in het bijzijn van mascotte Leddy en wethouder Paalvast.

De gemeente kondigde eerder al aan dat er na de ledlampenactie voor woningeigenaren ook een vergelijkbare actie zou komen voor huurders. Deze week is het zover en is de bezorging gestart van de energie-bespaarpakketten. In de wijk Meerzicht bezochten mascotte Leddy en wethouder Paalvast (Energietransitie) vandaag de eerste ontvanger. “Hiermee kan iedere inwoner eenvoudig energie besparen. Goed voor de portemonnee en de uitstoot van CO2. Een energiezuinige stad bereiken we samen. Door als Zoetermeerders massaal over te stappen op ledverlichting maken we echt een verschil.”

Divers pakket
Het pakket bestaat uit onder andere10 ledlampen, in verschillende soorten en maten. Ledlampen gebruiken véél minder stroom dan gloeilampen of halogeenlampen. Zit er in het pakket iets dat u niet kunt gebruiken? Het is mogelijk om producten te ruilen. Meer informatie staat op de flyer in het pakket.

Besparen op energie kan iedereen
Het verduurzamen van de stad is een belangrijk speerpunt voor de gemeente. Met de stijgende energiekosten is het ook steeds aantrekkelijker om energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente wil inwoners daarbij ondersteunen en helpen bij het maken van de juiste keuzes. Inwoners kunnen voor advies over het verduurzamen van hun woning contact opnemen met het energieloket. Meer informatie, advies en begeleiding is te vinden via www.energieloketzoetermeer.nl