Bespaaractie voor huurders

Afgelopen maanden is bij huishoudens met een huurwoning in Zoetermeer het energie-bespaarpakket bezorgd, dat hoort bij de actie ‘Besparen met Leddy’.  Het pakket bestaat uit verschillende ledlampen en andere bespaarproducten, zoals bijvoorbeeld een stroom besparende stekker. De actie is een samenwerking van gemeente Zoetermeer en LMAD (Leds Make a Difference).

Was je niet thuis? Dan heb je een ophaalbriefje gekregen om je pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen!

Ophalen tot en met 2 juli

De oproep om het pakket op te halen geldt alleen als je niet eind 2021 met de brief naar de winkel bent gegaan om zelf producten uit te kiezen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen die niet thuis was genoeg kans heeft om het pakket af te halen verlengen we de actie tot 2 juli.

Let op: Om het pakket af te halen heb je het originele ophaalbriefje nodig. Heb je dit briefje niet? Stuur dan een mail met uw adres naar [email protected] .

Hieronder vind je de ophaalpunten en de openingstijden:

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

 

Douchetimers

In de meeste pakketten zit een timer in de vorm van een druppel, zoals op het linker plaatje. Toen deze niet meer geleverd kon worden, is LMAD overgegaan op twee andere modellen, een buisje of sterretje, zoals op het rechter plaatje. Deze vervangende modellen blijken niet aan de verwachtingen voldoen.

We weten niet precies waar pakketten met een vervangende douchetimer bezorgd zijn. Maar kwaliteit en veiligheid staan voorop. Daarom krijgen alle adressen waar vóór 4 april pakketten zijn bezorgd een brief en plaatsen we dit bericht op deze pagina, namens LMAD.

We vragen je de douchetimers op het rechterplaatje niet meer te gebruiken. Je kunt de douchetimer ruilen voor een ander gelijkwaardig product uit het pakket, zoals een LED lamp, USB leeslampje of een deurveer. Ruildagen en -momenten vind je ook op deze pagina onder het kopje ‘Iets ruilen?’ en ‘Leddy in de wijk’.

Ruilen op het Stadhuis

Wil je een product uit het pakket ruilen? Ook dit kan op het Stadhuis nog tot 2 juli aanstaande. Kijk voor het overzicht van ruilproducten op de flyer in het pakket.

Nieuwe indeling voor Energielabels

Op 1 september 2021 zijn de Energielabels voor lampen vernieuwd. Omdat we daar nog aan moeten wennen, kan dat tot verwarring leiden. Het nieuwe label loopt van A (donkergroen) tot en met G (rood). A is het meest zuinige energielabel, G het minst zuinige.

Het oude label liep van A++ (meest zuinig) tot en met E (minst zuinig). Bij dit oude labelsysteem zaten heel veel lampen al op het hoogste niveau van A+ of A++. De plusjes waren voor veel mensen onduidelijk. Ook was er geen label-ruimte meer voor nóg zuinigere lampen. Je kunt namelijk niet steeds meer plusjes toevoegen. Daarom is er een nieuwe indeling gemaakt.

De lampen met het oude A+ of A++ label hebben bij de nieuwe indeling een D, E of F label. Dit zijn dus nog steeds energiezuinige lampen!

Lampen met de (nieuwe) aanduiding A en B bestaan op dit moment nog niet. Dat zijn de toekomstige lampen die nóg zuiniger zijn dan welke er nu zijn.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Winactie huurders en eigenaren

Bij de bespaaractie en het bespaarpakket hoort een winactie voor huurders, waarbij je kans maakt op een van de drie energiezuinige huishoudelijke apparaten die LMAD beschikbaar stelt. Hierover vind je ook een flyer in jouw pakket. Er is ook een winactie voor woningeigenaren. De actie is verlengd tot 2 juli. Wil je meedoen aan deze winactie, zoek je meer informatie over de bespaarproducten in het pakket en nog meer tips? Ga dan naar www.zoetermeer.besparenmetleddy.nl, klik op ‘gemeente Zoetermeer’.

Vragen?

Bel naar 079-89 03 885 of klik hier en stuur ons een mail

Uitleg over ledlampen in beeld

Veel gestelde vragen

Stuur een mail naar [email protected] of bel 079-89 03 885.

Kijk onder het tabblad ‘huurders’ voor meer tips om uw woning energiezuiniger te maken. Elke stap die u zet is er een.

Nee. In het voorjaar van 2021 liep de led-actie voor woningeigenaren. Deze actie is inmiddels afgelopen.

De gemeente heeft voor deze actie een subsidie ontvangen van het Rijk. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. De subsidie voor huurwoningen staat los van de subsidie voor woningeigenaren. De kern de regeling is : inwoners informeren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan met energie besparen in huis.

De brieven zijn wijk voor wijk verspreid in het najaar van 2021. De brief diende ook als voucher, om zelf in de winkel ter waarde van het pakket producten uit te zoeken. Ben je in de winkel geweest, dan bezorgen wij geen pakket meer thuis. De winkelactie is nu voorbij. Ben je niet in de winkel geweest?
Dan hoef je nu zelf verder niets te doen. Aanmelding is ook niet nodig. Je krijgt het pakket automatisch thuisbezorgd. Wanneer dat is staat op de pagina van de bespaaractie. Heb je toch vragen en/of heb je na de vermelde bezorgweken in jouw wijk nog geen pakket? Neem dan contact op via [email protected]