Bespaaractie voor huurders

Alle huishoudens met een huurwoning in Zoetermeer krijgen vanaf 14 februari wijk voor wijk een gratis energie-bespaarpakket thuisbezorgd. Dit pakket bestaat uit verschillende ledlampen en andere bespaarproducten, zoals bijvoorbeeld een stroombesparende stekker. De actie is een samenwerking van gemeente Zoetermeer en LMAD, bekend van ‘Besparen met Leddy’.

Bij alle huishoudens met een huurwoning is de afgelopen maanden een bezorger langs geweest met een bespaarpakket.

Was je niet thuis? Dan heb je een ophaalbriefje gekregen om je pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen!

Ophalen tot en met 2 juli

Om ervoor te zorgen dat iedereen de kans heeft om het pakket af te halen verlengen we de actie tot 2 juli.

Let op: Om het pakket af te halen heb je het originele ophaalbriefje nodig. Heb je dit briefje niet? Stuur dan een mail met uw adres naar [email protected] .

Hieronder vind je de ophaalpunten en de openingstijden:

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

 

Douchetimers

In de meeste pakketten zit een timer in de vorm van een druppel, zoals op het linker plaatje. Toen deze niet meer geleverd kon worden, is LMAD overgegaan op twee andere modellen, een buisje of sterretje, zoals op het rechter plaatje. Deze vervangende modellen blijken niet aan de verwachtingen voldoen.

We weten niet precies waar pakketten met een vervangende douchetimer bezorgd zijn. Maar kwaliteit en veiligheid staan voorop. Daarom krijgen alle adressen waar vóór 4 april pakketten zijn bezorgd een brief en plaatsen we dit bericht op deze pagina, namens LMAD.

We vragen je de douchetimers op het rechterplaatje niet meer te gebruiken. Je kunt de douchetimer ruilen voor een ander gelijkwaardig product uit het pakket, zoals een LED lamp, USB leeslampje of een deurveer. Ruildagen en -momenten vind je ook op deze pagina onder het kopje ‘Iets ruilen?’ en ‘Leddy in de wijk’.

Ruilen op het Stadhuis

Wil je een product uit het pakket ruilen? Ook dit kan op het Stadhuis nog tot 2 juli aanstaande. Kijk voor het overzicht van ruilproducten op de flyer in het pakket.

Ruilen bij ‘Kom naar buiten’

Vanaf maart 2022 tot en met september 2022  gaat vanuit samenwerkende wijkorganisaties de  ‘Kom naar buiten’ – bus van wijk naar wijk door Zoetermeer. Met een pop-up terras waar inwoners terecht kunnen voor een drankje, om elkaar te ontmoeten of om mee te doen aan sport, spel of een andere activiteit. Op 4 dagen organiseren we extra ruilmomenten bij deze bus.

Behalve op het Stadhuis (tot 2 juli!) kun je nu ook producten uit het bespaarpakket ruilen op de ‘Kom naar buiten’ – plekken en momenten in dit schema:

Winactie huurders en eigenaren

Bij de bespaaractie en het bespaarpakket hoort een winactie voor huurders, waarbij je kans maakt op een van de drie energiezuinige huishoudelijke apparaten die LMAD beschikbaar stelt. Hierover vind je ook een flyer in jouw pakket. Er is ook een winactie voor woningeigenaren. De actie is verlengd tot 2 juli. Wil je meedoen aan deze winactie, zoek je meer informatie over de bespaarproducten in het pakket en nog meer tips? Ga dan naar www.zoetermeer.besparenmetleddy.nl, klik op ‘gemeente Zoetermeer’.

Vragen?

Bel naar 079-89 03 885 of klik hier en stuur ons een mail

Uitleg over ledlampen in beeld

Veel gestelde vragen

Stuur een mail naar [email protected] of bel 079-89 03 885.

Kijk onder het tabblad ‘huurders’ voor meer tips om uw woning energiezuiniger te maken. Elke stap die u zet is er een.

Nee. In het voorjaar van 2021 liep de led-actie voor woningeigenaren. Deze actie is inmiddels afgelopen.

De gemeente heeft voor deze actie een subsidie ontvangen van het Rijk. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. De subsidie voor huurwoningen staat los van de subsidie voor woningeigenaren. De kern de regeling is : inwoners informeren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan met energie besparen in huis.

De brieven zijn wijk voor wijk verspreid in het najaar van 2021. De brief diende ook als voucher, om zelf in de winkel ter waarde van het pakket producten uit te zoeken. Ben je in de winkel geweest, dan bezorgen wij geen pakket meer thuis. De winkelactie is nu voorbij. Ben je niet in de winkel geweest?
Dan hoef je nu zelf verder niets te doen. Aanmelding is ook niet nodig. Je krijgt het pakket automatisch thuisbezorgd. Wanneer dat is staat op de pagina van de bespaaractie. Heb je toch vragen en/of heb je na de vermelde bezorgweken in jouw wijk nog geen pakket? Neem dan contact op via [email protected]