Wethouder Bouke Velzen opent duurzame fiets- en wandeltocht op 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober om 10.00 uur geeft wethouder Bouke Velzen in Club Entree, Boerhaavelaan 33, 2713 HA, het symbolische startschot voor de fiets- en wandeltocht van DuurSamen Zoetermeer.  U kunt deze dag zelf een wandel- of fietstocht samenstellen langs diverse duurzame organisaties, bedrijven en persoonlijke initiatieven.

Op de website http://www.oktobermaand.duursamenzoetermeer.nl staan alle deelnemers en hun locatie vermeld. Daarbij zijn ook de tijden vermeld van wandelingen of rondleidingen, waarvoor aanmelden noodzakelijk is.

Goodie Bag
Bezoekers maken kans op een ‘goodie bag’ vol producten en tegoedbonnen van de deelnemers, door een selfie met #duursamenopweg op social media te plaatsen. Op zondag 9 oktober om 16 uur worden tijdens de duurzaamheidsmarkt in het Forum de prijswinnaars bekend gemaakt.

Mobiele showroom
De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket en Energieloket Zoetermeer is deze dag te vinden aan de Boerhaavelaan bij het oude IBM gebouw (nu Club Entree). U kunt hier terecht voor al uw vragen over energiebesparende maatregelen in huis, subsidies, financieringsregelingen en meer.

Meer activiteiten
Deze activiteit maakt deel uit van een groter programma. Van 7 tot en met 11 oktober worden diverse evenementen georganiseerd om te laten zien dat er in Zoetermeer al veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Zo vindt op 7 oktober de tweede GreenTeam-conferentie van middelbare scholieren in het Picasso Lyceum plaats. Op 9 oktober vindt in het Forum de duurzaamheidsmarkt plaats en de traditionele Hans Haring-lezing is op maandag 10 oktober in het CKC. Ten slotte vertoont Cameo in het Stadstheater op dinsdag 11 oktober een speciale film.

Meer informatie over dit programma staat op http://www.oktobermaand.duursamenzoetermeer.nl

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen