Gerrit over verduurzamen

Gerrit is aanwezig geweest bij een informatieavond van het energieloket bij de gemeente Zoetermeer. Hij had al vaker van het energieloket gehoord maar kwam toen pas echt in contact en zo is hij begonnen met het verduurzamen van zijn huis.

Gerrit was in het begin erg sceptisch, maar zijn mening veranderde tijdens de informatieavond. “Er werd verteld dat er kleine maatregelen zijn die je kan laten uitvoeren, dat heeft mij gepakt. Makkelijke zaken zijn bijvoorbeeld HR++ glas, zonnepanelen, spouwmuur- en dakisolatie. Ik heb ook het idee dat er écht naar mij geluisterd werd. Bij de informatieavonden heb ik wat opmerkingen geplaatst en daar is werkelijk wat mee gedaan.” Onze dakisolatie was net vernieuwd, maar de rest hebben we wel kunnen doen.” Aldus Gerrit.

Er zijn verschillende redenen om te verduurzamen. Gerrit heeft zijn woning verduurzaamd omdat hij meer comfort in zijn woning wilde en hij wilde dat zijn vaste lasten zouden dalen. “Sinds september hebben we zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Ik merk het nog niet in de kosten maar verwacht dat de besparing komend jaar terug te zien is. Er is wel veel meer comfort in de woonkamer en we stoken minder. Begin met de maatregelen die makkelijk te doen zijn en binnen je budget passen. Je verdient het niet direct terug, maar het comfort in je woning gaat wel een stuk omhoog.”