Gratis energiehulp aan huis

Is uw energierekening het afgelopen jaar ook flink gestegen? De gemeente Zoetermeer helpt u graag om uw energiekosten te verlagen. Via ‘Energiehulp aan huis’ bieden wij van december 2022 tot en met maart 2023 in zes wijken gratis energiebesparende producten en bespaaradvies aan. De producten worden als u dit wilt meteen aangebracht in uw woning. Per wijk is een selectie van straten gemaakt, waar lage energie-labels het meeste voorkomen waardoor de kans op (te) hoge energiekosten grootst is. Daarom loopt de actie nu in deze wijken en straten.

In welke wijken loopt de actie?
De zes wijken waar de actie loopt zijn Palenstein, Buytenwegh, Driemanspolder, Dorp, Meerzicht- West en Meerzicht-Oost. Voor meer informatie over de straten en adressen die meedoen, klik hier.

De drie aanbieders die elk twee wijken vooraf bepaalde straten voor hun rekening nemen zijn Klimaatroute, Sobolt en Winst uit je Woning.

Voor wie is deze actie?
De Energiehulp aan huis gaat aan de slag op de geselecteerde adressen in de genoemde wijken. De startmomenten zijn verschillend. Inwoners op deze adressen krijgen tussen 20 december en 7 februari wijk voor wijk een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan de actie.

Hoe doet u mee?
Als u mee wilt doen dan kunt u zich direct na ontvangst van de brief aanmelden. De aanbieder van de actie in uw wijk legt in de brief uit hoe het werkt. Let op: u kunt alleen meedoen als u een brief ontvangen heeft. En alleen bij de aanbieder in uw wijk. De actie loopt tot 31 maart 2023.

Wat gaat er gebeuren?
De bespaarcoaches en/of energieklussers komen op afspraak en/of met aankondiging vooraf bij u thuis met gratis energiebesparende producten die zij meteen kunnen installeren. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Zo verlaagt u het energieverbruik in huis, blijft de kou beter buiten en houdt u de warmte binnen. De coach bekijkt ook samen met u of er in huis nog meer energie te besparen is. Hierover krijgt u dan concreet advies en tips.

Startmomenten
In Meerzicht- Oost en Palenstein  start de actie in de week van 20 december. In Driemanspolder is de actie op 29 december gestart en in Buytenwegh op 3 januari. In Meerzicht-West en Dorp is de start begin februari. Zodra de actie in uw wijk is gestart kunt u hierover meer informatie vinden op de wijkpagina van uw eigen wijk.

Meer informatie
Op de website van gemeente Zoetermeer vindt u antwoord op de meest gestelde vragen bij de actie. Ook hier vindt u terug welke straten in de wijken meedoen en wanneer per wijk de actie start.