FAQ's inkoopactie
Hoe gaat het bedrijf te werk? (m.b.t. Corona)
Download de Brochure om de maatregelen t.a.v. Covid-19 te lezen. Twijfelt u over uw veiligheid? Geef dit dan aan zodra het bedrijf contact met u opneemt, vaak kan een eerste afspraak online of telefonisch plaatsvinden.
Zit ik ergens aan vast bij deelname?
Door u aan te melden op deze pagina bent u niet verplicht tot het aanschaffen van de maatregelen. Wel vragen we u een weloverwogen keuze te maken alvorens u uw aanmelding doorstuurt, u doet namelijk een directe offerte-aanvraag. Twijfelt u welke maatregel bij uw woning past? Maak dan eerst een woningplan op zoetermeer.mijnwoningplan.nl/woningscan of neem contact op met het Energieloket. U zit pas ergens aan vast wanneer u de eindofferte tekent.
Hoe werken subsidies?
Aanspraak maken op subsidie gaat altijd na het plaatsen van de maatregelen in of aan uw woning. Installaties en isolatiemaatregelen vallen onder de ISDE subside, in 2021 wordt deze verlengd en zal ook de isolatiemaatregelen onder deze subsidie vallen. U vindt alle info op rvo.nl of op https://energieloketzoetermeer.nl/financiering-en-subsidies/ Let op dat u altijd minimaal 2 maatregelen moet laten uitvoeren om aanspraak te maken op subsidie
Let op! Het is belangrijk dat u documentatie aanlevert wanneer u aanspraak maakt op subsidie. Maak foto’s van de volgende documenten: 1. Bewijs van aanschaf 2. Bewijs van betaling 3. Bewijs van installatie door de installateur. Meer info vindt u hier: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/particulieren/aanvragen
Hoe werkt de btw-teruggave voor zonnepanelen?
U kunt de btw van uw zonnepanelen terug vragen bij de Belastingdienst. Het bedrijf in deze inkoopactie kan u daarbij helpen. Of u kunt contact opnemen met het Energieloket.
Wanneer kan ik zonnepanelen nemen?
Zonnepanelen zijn bijna altijd een goede keuze, het aantal en de soort zonnepanelen hangt af van uw dak. Wanneer u veel schaduw op u dak heeft is het rendement lager. Wilt u ook elektrisch verwarmen? Zorg dan altijd dat u eerst uw huis goed geïsoleerd heeft.
Wanneer kan ik vloer- of bodemisolatie nemen?
Vloerisolatie dat direct aan de onderkant van uw vloer wordt geplaatst kan aangebracht worden wanneer u een kruipruimte onder uw vloer heeft. Een kruipruimte is minstens 50 cm hoog. Bodemisolatie is vooral bedoeld om kou en vocht weg te nemen uit uw kruipruimte. Het is dus een mooie aanvulling op vloerisolatie, maar kan ook gebruikt worden wanneer u niet genoeg ruimte onder uw vloer heeft voor vloerisolatie.
Voor bodemisolatie moet er wel toegang mogelijk zijn tot de kruipruimte en deze moet ten minste 30cm hoog zijn.
Wanneer kom ik in aanmerking voor spouwisolatie?
Een spouw is de ruimte tussen uw binnen en buitenmuur. Een spouw kan geïsoleerd worden wanneer deze minimaal 5 cm diep is. De meeste woningen van 1930 tot 1970 hebben een spouw, u kunt dit herkennen aan de stenen van uw muur, zie de afbeelding hieronder. In sommige gevallen is er al een beetje isolatiemateriaal aangebracht in uw spouw, deze kan dan eventueel bijgevuld worden.
Waarom verdwijnt de keuze voor een bepaalde maatregelen bij het aanmelden?
We stellen een aantal vragen om zeker te zijn of de gewenst maatregelen wel geschikt zijn voor uw woning. Wanneer u geen kruipruimte heeft, is het plaatsen van vloerisolatie aan de onderkant van de vloer bijvoorbeeld niet mogelijk.