Chapeaubeeldje Marcel van Loon

Publicatiedatum: februari 5, 2024

Als dank voor zijn inzet en energie waarmee hij VvE De Verdwenen Brug naar een duurzame toekomst loodste, ontving Marcel van Loon vandaag een Chapeaubeeldje. Wijkwethouder Palenstein Ronald Weerwag en wethouder Energietransitie Bouke Velzen reikten deze blijk van waardering uit bij het in de stijgers staande flatgebouw.

Voor woningen die in de jaren zestig en zeventig zijn gebouwd bestaat een enorme opgave wat betreft groot onderhoud en verduurzaming. Ook in Zoetermeer. Een opgave die voor veel eigenaren en vooral ook voor VvE’s ingewikkeld is. “VvE De Verdwenen Brug heeft onder leiding van voorzitter Marcel van Loon laten zien hoe je met een slimme combinatie van landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden die opgave haalbaar en betaalbaar kan maken”, aldus wethouder Velzen.

De aanpak van De Verdwenen Brug geldt voor VvE’s in Zoetermeer en landelijk als een voorbeeld. Wethouder Weerwag: “Onder leiding van Marcel is hier sinds 2017 als een pionier in landelijk VvE-land keihard aan gewerkt en zijn er talloze hobbels overwonnen. Daarnaast is Marcel van Loon als sinds 2009 lid van het buurtpreventieteam Wijk en agent Samen in Palenstein. Reden genoeg om hem in het zonnetje te zetten.”

Het Chapeaubeeldje is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk.