Blije prijswinnaars zorgen voor blije vleermuizen

Op 16 december zijn de eerste vleermuizenkasten uitgereikt aan prijswinnaars die meededen aan de isolatieactie van Energieloket Zoetermeer. Bij deze actie maakten inwoners kans op een vleermuizenkast als zij zich inschreven via het Vleermuisplatform Zoetermeer.

Prijsuitreiking
De deelnemers aan de winactie kregen bij speelboerderij Buitenbeest hun eigen vleermuizenkast uitgereikt. De eerste kast werd persoonlijk uitgereikt in de buurt van Wijktuin Zegwaartseweg. Daar komt een speciale nestkast, omdat vleermuizen in die groene omgeving zo’n kast goed kunnen gebruiken voor een nieuw vleermuizengezin.

Vleermuizen en kasten
Hoe meer vleermuizenkasten in de stad, hoe beter. Niet alleen als u gaat isoleren, maar dan zeker ook. Zo zorgt u niet alleen voor een warm en comfortabel huis voor uzelf maar ook voor de vleermuizen om ons heen. Via de website van het Vleermuisplatform Zoetermeer vindt u meer informatie over vleermuizen, hun leefomgeving en hoe u voor een schappelijke prijs zelf een kast kunt maken of kopen. Ook wordt op de site uitgelegd waar u op moet letten als u de spouwmuur wilt gaan isoleren en wilt laten nagaan of er vleermuizen zitten. Een kast plaatsen is altijd goed.

Verlenging winactie
Voordat u zelf een vleermuizenkast maakt of koopt: We verlengen de winactie met een maand, tot 31 januari 2023. Via www.vleermuisplatformzoetermeer.nl kunt u zich aanmelden voor deelname. Wie weet hangt er dan in februari ook een kast aan uw gevel.