Bestuurderscursus VvE

Bent u bestuurder van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Zoetermeer, wilt u uw gebouw verduurzamen én kunt u wel wat handvatten gebruiken? Vanaf vrijdag 15 december 2023, kunt u zich aanmelden voor de gratis cursus ‘Collectief Verduurzamen’ voor VvE-bestuurders. In drie middagen gaat u aan de slag met het proces van verduurzaming.

Publicatiedatum: december 14, 2023

Bent u bestuurder van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Zoetermeer, wilt u uw gebouw verduurzamen én kunt u wel wat handvatten gebruiken? Vanaf vrijdag 15 december 2023, kunt u zich aanmelden voor de gratis cursus ‘Collectief Verduurzamen’ voor VvE-bestuurders. In drie middagen gaat u aan de slag met het proces van verduurzaming. We onderzoeken de bouwkundige, juridische én financiële kant. De cursus wordt georganiseerd door gemeente Zoetermeer en Stichting VvE Belang.

Data, tijd en locatie

  • Dag 1 donderdag 8 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur
    Herberg Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer
  • Dag 2 donderdag 15 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur
    WoonWijzerWinkel ICDuBo, Directiekade 2, Rotterdam
  • Dag 3 donderdag 29 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur
    Herberg Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer

Programma van de driedaagse cursus

Dag 1

8 februari: Juridische zaken

U leert uw splitsingsakte te lezen en te begrijpen. Ook krijgt u een goed beeld van welke stappen er zijn om samen met uw VvE besluiten te nemen over verduurzaming én ontvangt u tips voor het creëren van draagvlak binnen uw VvE.

Dag 2

15 februari: De technische mogelijkheden om uw complex te verduurzamen

U weet welke technische mogelijkheden waarschijnlijk toepasbaar zijn in uw gebouw, en bent op de hoogte van de belangrijkste financierings- en subsidiemogelijkheden.

Dag 3:

29 februari: De finale, draagvlak creëren in uw eigen VvE

U bent in staat het eerste onderzoek te doen naar verduurzamingsmogelijkheden en bewonerswensen. De opgedane kennis stelt u als bestuurder in staat om weloverwogen en overtuigende argumenten ter tafel te brengen. Alle deelnemers ontvangen een certificaat.

Aanmelden

Bent u enthousiast? Meld u dan vanaf 15 december 2023 aan via Meld u dan vanaf 15 december 2023 aan via [email protected]. Maar wees er snel bij want “Vol = Vol”.
Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.